Monsma, Annemieke (A.)
Amsterdam / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
ZijnsgeoriŽnteerd therapeut
1947, vrouw, lesbisch

Naam praktijk

Annemieke Monsma

Adres

Prinsengracht 967
1017 KL Amsterdam

Telefoon

020-6278010

E-mail

a.monsma@planet.nl

Opleiding

Universitaire studie andragologie; opleiding psychosynthese; therapieopleiding School voor ZijnsoriŽntatie; bezig met opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog; nascholing seksespecifieke hulpverlening.

Ervaring

Ruim tien jaar een eigen praktijk.

Werkwijze

De therapie is erop gericht je weer bewust te maken van je ware aard of essentie, en vanuit dit contact de identificatie met de gewoontepatronen los te laten. Met identificatie wordt bedoeld dat we zo sterk in een bepaald aspect van ons gedrag en/of emotionele beleving geloven, dat we ermee samenvallen. Door middel van onderzoek geeft de therapie inzicht in de patronen waarmee we ons uit het vrije bewustzijn houden. Bij dit onderzoek ligt de nadruk op het ontwikkelen van een milde, niet-problematische houding naar datgene wat zich aandient. Dit in tegenstelling tot onze (gewoonte)pogingen om dat te veranderen. Je durven ontspannen, natuurlijk te zijn, in contact met hetgeen in je leeft, zonder dat je je laat bepalen of betoveren door wat je tegenkomt. In de therapie wordt gebruik gemaakt van visualisaties, lichaamswerk en psychologisch onderzoek.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, verdriet- en rouwverwerking, zingevingsvragen.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie.

Aanmelding

Via telefoon(beantwoorder). Geen verwijsbrief nodig

Kosten

Geen regeling voor vergoeding door ziektekostenverzekeraars. Kosten zelfbetalers: 4% van het netto-maandinkomen per sessie. Kennismakingsgesprek € 41.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Geen

Beroepsvereniging

Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen (NVPA)


terug