Boeije, Marguérite (M.G.V.)
Amsterdam / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
Haptotherapeut
1947, vrouw

Naam praktijk

Bo-Link, praktijk voor haptotherapie, zwangerschapsbegeleiding, relatietherapie, rouwverwerking, coaching levensloop- en loopbaanvraagstukken

Adres

Geerdinkhof 480
1103 RG Amsterdam

Telefoon

020-6658073 / 06-22434980

E-mail

info@bo-link.nl

Website

www.bo-link.nl

Opleiding

HBO-fysiotherapie (gespecialiseerd in de psychosomatiek) relatietherapie en vele bij- en nascholingen in het kader van registratie Haptotherapeut en Big-registratie fysiotherapie.

Ervaring

Vele jaren ervaring in de haptonomie/haptotherapie. Sinds 1995 eigen praktijk. Daarnaast werkzaam in fysiotherapiepraktijk in Amsterdam voor spanningsklachten en deels ook haptotherapie. Fysiotherapie sinds 1976 – met name in de psychosomatische richting.

Werkwijze

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding: beide ouders leren kontakt te maken met hun ongeboren kind vanuit de principes en fenomenen van de haptonomie, waardoor het kontakt tussen ouders en het kindje reeds in de buik van de moeder versterkt kan worden. Het kontakt bestaat uit het aanraken van het kindje via de buik van de moeder. Doel is: verbinding en hechting met en van het kind om het reeds voor de geboorte een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid mee te geven. Deze binding hechting wordt vervolgd na de bevalling met de ouders De begeleidingen bestaan uit 6 x 1 x per maand, beginnende met 20 weken – 24, 28, 32, 36 weken. Er wordt aandacht besteed aan het gevoelsmatige proces tussen ouders en kind en ouders onderling in de periode van de zwangerschap en rond de bevalling. Na de bevalling komen de ouders nog 1 x terug met het kindje en wordt er aandacht besteed aan het bevallingsproces (hoe is het gegaan) en aan de ontwikkeling van het kind en vragen van de ouders rondom dit proces.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen (ook in verband met zwangerschapsbegeleiding en babymassage), biseksuelen, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out (diverse leeftijden), relatieproblematiek, rouwverwerking (verlies partner, scheiding etc.), spanningsklachten (burn-out, stress, hyperventilatie), werk- en levensloopgerelateerde problematiek, verwerking seksueel geweld, cultuurverschillen, zwangerschapsbegeleiding, babymassage, opvoedingsvraagstukken.

Hulpverleningsvorm

rouwverwerking rondom zwangerschap/bevalling/geboorte/ongewenste kinderloosheid, bewustwoording ten aanzien gewenste zwangerschap. Relatie therapie o.b.v. haptonomie, scheidingsproblematiek.

Aanmelding

Via telefoon(beantwoorder). Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Kosten zelfbetalers: € 75,00 - 80,00 (in 2011) per 45 minuten tot 1 uur begeleidingen. Haptotherapie wordt door de meeste ziektekostenverzekeraars vergoed voor een bepaald deel, mits men een aanvullend pakket heeft.De cliënt betaalt zelf de haptotherapie en vraagt restitutie bij de eigen ziektekostenverzekeraar. Kngf nr. 10972, praktijkcode 10066, zorgverlenings nr. 04-104050

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Frans, Duits, Engels, beetje Spaans

BIG-registratienummer

99033161304 (als fysiotherapeut)

Beroepsvereniging

Vereniging van GZ- Haptotherapie (nr. 59 , agb code 9000395/agb hulpverlener 90025080) Lid Vereniging haptonomische zwangerschapsbegeleiders (VHZB)


terug