Holweg, Jos (J.J.H.)
Amsterdam / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
Maatschappelijk werker VO, seksuoloog NVVS
1956, man, homoseksueel

Naam praktijk

Praktijk Jos Holweg

Adres

Amstelveenseweg 100 C
1075 XJ Amsterdam

Telefoon

06 - 2090 4119

E-mail

praktijkjosholweg@gmail.com

Opleiding

HBO-maatschappelijk werk met voortgezette opleiding relatie- en gezinstherapie; opleiding tot seksuoloog; eigen research hiv- en homospecifieke hulpverlening

Ervaring

Ruim twintig jaar ervaring als hulpverlener, in crisiscentrum Fiom voor opvang van vrouwen met kinderen, in crisisopvang voor jongeren, als hiv/aidshulpverlener bij de SAD-Schorerstichting (acht jaar lang) en sinds kort als praktijkcoördinator van Schorer Buddyzorg. Sinds 1995 eigen praktijk met veel relatietherapie

Werkwijze

Aanpak is systeemgericht en directief met de nadruk op open communicatie. Verder eclectische benadering, met toepassing van een diversiteit aan technieken zoals opdrachten, gedragstherapeutische interventies en psycho-educatie. Het accent ligt op praten. Samen met psychotherapeute Hermien Don wordt relatietherapie gegeven, die voor vergoeding door ziektekostenverzekeraars in aanmerking komt.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgender personen, allochtonen, hiv-geďnfecteerden, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits-, relatie- en gezinsproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, interculturele thema’s, omgaan met hiv-infectie, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, groepstherapie, relatietherapie, systeemtherapie.

Aanmelding

Via telefoon(beantwoorder). Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

De relatietherapie samen met H. Don komt voor vergoeding in aanmerking. Voor het overige geen regeling voor vergoeding door ziektekostenverzekeraars. Kosten zelfbetalers: naar inkomen. Kennismakingsgesprek € 25.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Engels

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS)


terug