Jacobs, Jacomijn (J.P.)
Nijmegen / provincie Gelderland
Zelfstandig gevestigd
Relatie- en gezinstherapeut, EFT therapeut, DGT therapeut
1969, vrouw, lesbisch

Naam praktijk

Jacobs Gezins- en Relatietherapie

Adres

Guido Gezellestraat 55
6531 CV Nijmegen

Telefoon

06-31784717

E-mail

info@jacobs-gezinstherapie.nl

Website

www.jacobs-gezinstherapie.nl

Opleiding

Opgeleid tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige en tot relatie- en gezinstherapeut.
Opleiding tot EFT therapeut gevolgd via de ICEEFT en gecertificeerd EFT therapeut. EFT staat voor Emotional Focused Couple Therapy. Dit is een emotiegerichte relatietherapie, een vorm van therapie waarin stellen uitgebreid stilstaan bij hun omgangspatronen en onderliggende emoties. Verder shadower (co-trainer EFT). Geeft regelmatig workshops over de EFT methode.
In opleiding tot supervisor systeemtherapie (NVRG, NVP).

Ervaring

Ruim 20 jaar werkzaam in de kinder en jeugd GGZ. Werkt voornamelijk met jeugd met emotieregulatieproblemen. Verder werkzaam als relatie- en gezinstherapeut en als DGT therapeut.
Sinds 2008 een eigen praktijk. In eigen praktijk ervaring in het behandelen van lesbische/homo echtparen.

Werkwijze

Werkt vanuit de Emotionally Focused Therapy. EFT is een methode voor behandeling van echtpaarproblemen die de emoties als therapie als ingang neemt tot verandering. Deze methode integreert onderdelen van de experimentele therapie en de systeemtherapie. De hechtingstheorie is een belangrijke grondslag. in de behandeling wordt samen met de echtparen de omgangspatronen verhelderd die leidden tot moeilijkheden, en vervolgens de dieperliggende hechtingsbehoeften onderzocht. Voor meer informatie zie stichting EFT Nederland, International Centre for Excellence in EFT (ICEEFT).

Affiniteit/ervaring met

Lesbische vrouwen

Aandachtsgebieden

Relatieproblematiek

Hulpverleningsvorm

Relatietherapie, systeemtherapie

Aanmelding

Aanmelding kan via de website, door het contactformulier in te vullen of via telefonisch contact. Het eerste gesprek is een intakegesprek waarbij de behandeling al direct gestart kan worden. Op de website staan de tarieven en vergoedingen.Vergoeding is mogelijk via aanvullende verzekering via NVPA. Belangrijk is hierover navraag te doen bij uw ziektekostenverzekeraar.

Kosten

Vaste uurtarieven voor behandelingen (psychotherapietarief) Zie hiervoor de website. Overleg is mogelijk.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Engels

BIG-registratienummer

89035668630

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Gezins- en relatietherapie (NVRG). Nederlandse Vereniging voor Psychologen en Agogen (NVPA). Stichting EFT Nederland. Vereniging voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).


terug