Brouwer, Derek (D.E.A.)
Amsterdam / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
Life coach
1984, man, homoseksueel

Naam praktijk

RozeCoach

Adres

Amsterdam (op verschillende locaties in overleg met cliŽnt)

Telefoon

06-12353194

E-mail

Derek@RozeCoach.nl

Website

www.RozeCoach.nl

Opleiding

Afgeronde studie Psychologie aan de Universiteit Leiden, Master Occupational Health. Particuliere driejarige musicalacademie richtingen dans, zang en acteren. Is bekend met meerdere publicaties waaronder het boek Narcistische Krenkingen van Thijs Maassen. Verder heb ik diverse workshops, lezingen, seminars gevolgd als bijscholing om te coachen. Daarnaast gebruik ik mijn eigen levensontwikkeling als homoseksueel en de trajecten bij psychologen en coaches als ervaring.

Ervaring

Ik put uit mijn eigen ervaringen als homoseksueel en coach trajecten die ik zelf heb doorlopen. Daarnaast heb ik door mijn studie psychologie een breed beeld van het werkveld. Sinds 2013 een eigen praktijk.

Werkwijze

Als Life coach heb ik een holistische aanpak. Ik kijk naar het lichaam, geest en de ziel. Ik begeleid mijn cliŽnten in hun leven en gebruik mezelf als spiegel of klankboord voor de levensvragen die ze hebben. Ik heb een academische achtergrond die ik gebruik in mijn didactische aanpak en analytisch redeneren. Daarnaast heb ik een creatieve achtergrond als professioneel acteur en zanger waarbij ik mijn emotionele ontwikkeling gebruik om met mijn cliŽnten te werken aan de balans tussen ratio en emotie. Ik heb gekozen voor duidelijke methoden, of tools van methoden om mijn coachsessies te onderbouwen. Mindfullness, transactionele analyse, roos van Leary, kernkwadranten, het levenswiel, vocie dialogue, geweldloze communicatie en enneagrammen komen afwisselend aan bod. Verder ben ik niet bang om clienten door te verwijzen naar therapeuten in mijn netwerk als ik denk dat ze daar beter terecht kunnen. Het doel van mijn sessies is verschillend en per cliŽnt afhankelijk. Mijn visie is om mijn cliŽnten inzicht te geven in waar ze in het leven staan, wat hun sterke en zwakke punten zijn en hoe ze dichter bij zichzelf kunnen komen.
Er wordt met name gepraat. Daarnaast rollenspelen en lichaamsgerichte technieken: mindfullness, ontspanningsoefeningen, oefeningen om meer in het lichaam te komen uit de theaterwereld. Huiswerkopdrachten (in overleg). Coachen is maatwerk. Elke client zorgt bij mij voor een andere aanpak en elke client heeft verschillende behoeftes. Hierdoor is het onmogelijk om een bepaald protocol te volgen.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, jongeren en ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, relatieproblematiek, werkgerelateerde problematiek, verdriet- en rouwverwerking.
Ik werk bij mijn cliŽnten aan hun authenticiteit, in welke mate ze hun eigen normen, waarden en overtuigingen durven en willen gebruiken in hun leven. Daarnaast begeleid ik mijn cliŽnten in de invloed die hun homoseksualiteit heeft op onder andere: keuzevrijheid, aanvaarding van jezelf in de werkelijkheid, zelfvertrouwen, destructieve patronen, energiemanagement, communicatie tussen de ratio en de emotie en andere levensvragen. De kern van Life coaching gaat om: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik.

Hulpverleningsvorm

individuele therapie, groepstherapie (in overleg), relatietherapie (in overleg)

Aanmelding

Contact is op afspraak. Ik heb geen vaste telefoontijden, ik ben bijna altijd bereikbaar voor mijn cliŽnten.
Een verwijsbrief is niet noodzakelijk.

Kosten

Ä 80,00 per sessie (incl. btw). Intake is gratis. Mijn sessies worden (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Engels (in overleg)


terug