Vonk, Jessica
Soest / provincie Utrecht
Zelfstandig gevestigd
Integratief kindertherapeut, relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut)
1968, vrouw, heteroseksueel

Naam praktijk

Praktijk Jessica Vonk

Adres

Ereprijsstraat 217

Adres 2

3765 AJ Soest

Telefoon

035-5882296

E-mail

info@integratievetherapie.nu

Website

www.integratievetherapie.nu

Opleiding

Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en een intensieve Opleiding Relatie- en Gezinstherapie aan het ISSOOH. Heeft zich gespecialiseerd in haar eindreferaat Relatie- en Gezinstherapie; coming out, aspecten van de homoseksuele- en lesbische identiteitsontwikkeling, problemen daarbij en de rol van de systeemtherapeut.

Ervaring

Na het afronden van de opleiding Integratieve Kindertherapie in 2005, werkzaam in de eigen praktijk. Sinds 2007 ook als Relatie- en Gezinstherapeut.

Werkwijze

De basis van waaruit wordt gewerkt is de Integratieve Psychotherapie. Bij de integratieve benadering staat de mens, de cliŽnt zelf centraal, niet een specifiek therapiemodel of een behandelmethode. De cliŽnt hoeft zich dus niet aan te passen aan een werkwijze waarin de therapeut is gespecialiseerd. Integendeel, de therapeut gaat op zoek welke aanpak voor deze cliŽnt, met deze klacht, het meest effectief is. Wanneer de behandeling goed is afgestemd op de persoonlijkheid van de cliŽnt, zal de cliŽnt hier op reageren, er iets mee gaan doen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de cliŽnt zijn eigen oplossingen gaat vinden en toepassen. De therapeut is slechts de begeleider van dit proces. Er wordt met name gepraat en gewerkt met psycho-educatie. Daarnaast bieden de verschillende stromingen binnen de systeemtherapie vele interventiemogelijkheden zoals het gebruik van metaforen, circulaire vragen, genogrammen, rituelen en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders, hiv-geÔnfecteerden en jongeren.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, omgaan met hiv-infectie, verdriet- en rouwverwerking en gezinsproblematiek.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie en systeemtherapie.

Aanmelding

Een afspraak is telefonisch (voicemail) of via de mail te maken. Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Wordt deels vergoed door verschillende verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering (alternatieve zorg). Een sessie kost in dat geval Ä 92,50 per uur.
Indien er een verklaring van de verzekering kan worden overlegd dat er niet wordt vergoed, gelden tarieven naar inkomen:
ē bruto inkomen meer dan Ä 39.750,- resulterend in een tarief van Ä 83,- per sessie;
ē bruto inkomen minder dan Ä 39.750,- resulterend in een tarief van Ä 68,- per sessie;
ē bruto inkomen minder dan Ä 31.930,- resulterend in een tarief van Ä 47,50 per sessie.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Engels

Beroepsvereniging

Vereniging van Integraal Therapeuten (www.vit-therapeuten.nl); Stichting HBO Register beroepsbeoefenaren natuurlijke gezondheidszorg (RBNG); www.natuurgeneeskunde-rbng.nl


terug