Stoppelenburg, Eric (E.)
Oosterwolde / provincie Friesland
Zelfstandig gevestigd
Klinisch psycholoog, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut
1962, man, homoseksueel

Naam praktijk

Stoppelenburg, Therapie & Training

Adres

Bentemaden 2
8431 RB Oosterwolde (Fr)

Telefoon

0516-523545

E-mail

eric.stoppelenburg@xs4all.nl

Opleiding

Universitaire studie psychologie met daarna specialisatie tot gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog; opleiding psychotherapie; EMDR-opleiding; specialisatie in Mindfulness Based Cognitieve Therapie.

Ervaring

Werkervaring als coŲrdinator weekendpoli hiv/soa, projectleider safe sex promotieteams en coŲrdinator cliŽntenzorg homobuddyproject Schorerstichting. Vanaf 2001 een aantal jaren werkzaam geweest bij GGZ Friesland als gz-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Werkt sinds 2008 uitsluitend in de eigen praktijk.

Werkwijze

In de individuele behandeling wordt samen gekeken wat jij nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld cognitieve therapie zijn, traumaverwerking met EMDR, of eerst maar eens je verhaal vertellen.
In de groepscursus Mindfulness Based Cognitieve Therapie is het leren accepteren belangrijk naast het leren veranderen. Bij deze methode worden negatieve gedachtepatronen in de kiem gesmoord door aandachtsoefeningen. Dit gebeurt niet door in te gaan op de inhoud van de gedachten, maar door een niet-oordelende, open en accepterende houding te stimuleren ten aanzien van de gedachtepatronen. Aan ditzelfde wordt gewerkt ten aanzien van lichaamsgewaarwordingen en emoties. Er worden vooral mindfulness oefeningen gedaan (bodyscan, zitmeditatie en yoga) die worden besproken, daarnaast wordt gebruik gemaakt van psycho-educatie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders, hiv-geÔnfecteerden, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out en identiteitsproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, omgaan met hiv-infectie, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, groepstherapie.

Aanmelding

Per telefoon of e-mail. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijsbrief van de huisarts of bedrijfsarts voor psychotherapie noodzakelijk.

Kosten

Individuele behandeling wordt volledig vergoed als er een contract met jouw ziektekostenverzekeraar is afgesloten (zie de website). Ook de mindfulness cursus wordt vergoed op basis van groepspsychotherapie, je betaalt alleen een vergoeding van Ä 100 voor vijf cdís en schriftelijk informatiemateriaal.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Engels

BIG-registratienummer

09055741616 (als psychotherapeut), 99055741625 (als gz-psycholoog en klinisch psycholoog)

Beroepsvereniging

Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt); Nederlands Instituut van Psychologen (NIP); Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (NVVP)


terug