Custers, Rosita (R.J.P.)
Geleen / provincie Limburg
Zelfstandig gevestigd
Coach, counselor
1963, vrouw

Naam praktijk

Custers Coaching & Counselling

Adres

Lindenlaan 63
6163 AX Geleen

Telefoon

06-22527197

E-mail

info@leefanders.nu

Website

www.leefanders.nu

Opleiding

HBO-opleiding Nederlandse taal- en letterkunde; opleiding tot coach en counselor; cursus psycho- en gedragstherapie; cursus familieopstellingen volgens Bert Hellinger; eigen specialisatie in familiedynamiek en Ďloyaliteitslastí en in effectief communiceren.

Ervaring

Werkzaam geweest als docent Nederlands, freelance journalist, communicatieadviseur en gemeenteraadslid.. Eigen praktijk sinds 2004.

Werkwijze

Afhankelijk van het probleem wordt gewerkt met gestructureerde, diepgaande gesprekken waarin de Transactionele Analyse en de Rationeel-Emotieve Training een belangrijke rol spelen. CliŽnten krijgen inzicht in het waarom van hun handelen, waarna met liefde en respect voor dit gedrag ruimte wordt gecreŽerd voor iets anders. Het nemen van verantwoordelijkheid en het maken van authentieke keuzes vormen de rode draad. CliŽnten leren aan de hand van een duidelijk communicatie-stappenplan beter te verwoorden wat het hart al weet. De werkwijze is warm, empathisch en met humor. Er wordt met name gepraat, daarnaast wordt gebruik gemaakt van rollenspelen, lichaamsgerichte technieken (ontspanningsoefeningen, oefeningen voor de spiegel), psycho-educatie, geleide fantasie en visualisaties, huiswerkopdrachten en affirmaties.

Affiniteit/ervaring met

Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, allochtonen, jongeren, ouderen, gehandicapten.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, werkgerelateerde problematiek, interculturele themaís, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld, diverse jeugdtraumaís, maatschappelijk gerelateerde problematiek.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, groepstherapie, relatietherapie, systeemtherapie.

Aanmelding

Telefonisch of per e-mail. Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel van de kosten, maar meestal komt men niet voor vergoeding in aanmerking. Kosten zelfbetalers: Ä 50 per uur, totaalduur consult 1,5 uur.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Duits, Engels, Limburgs

Beroepsvereniging

Nederlandse Associatie voor Counselling (NAC)


terug