Buiting, Rita (R.J.M.)
Zwolle / provincie Overijssel
Zelfstandig gevestigd
Trainer/coach, maatschappelijk werker
1963, vrouw, lesbisch

Naam praktijk

Een Roze Wolk

Adres

Leliestraat 76
8012 BS Zwolle

Telefoon

06-25513552

E-mail

info@eenrozewolk.nl

Website

www.eenrozewolk.nl

Opleiding

HBO-maatschappelijk werk en dienstverlening; post-HBO-opleiding ‘trainer/coach met hart en ziel’; eigen research naar homoseksueel (wens)ouderschap en ongewenste kinderloosheid.

Ervaring

Ervaring als groepswerker en maatschappelijk werker bij instanties voor jeugdhulpverlening. Sinds 2004 werkzaam als zelfstandig trainer en coach voor organisaties binnen de jeugdhulpverlening, kinderopvang en zorg. Daarnaast vanaf 2004 eigen praktijk rond homoseksueel (wens)ouderschap.

Werkwijze

De ondersteuning/coaching is gericht op het hier en nu. Terugkijken naar het verleden gebeurt om helderheid te krijgen over de vraagstukken die nu spelen. Doel is bewustwording, het verkrijgen van nieuwe inzichten en het van daaruit creëren van nieuwe mogelijkheden voor jezelf, je relatie en eventuele andere betrokkenen. In geval van ongewenste kinderloosheid staat het verwerkingsproces (rouwen) en de zoektocht naar vervulling en zingeving van het bestaan centraal. Naast gesprekken wordt gebruik gemaakt van rollenspelen, creatieve werkvormen, lichaamsgerichte technieken (ontspanningsoefeningen, visualisatie, ademhalingsoefeningen, gronden en bewustwordingsoefeningen), psycho-educatie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen.

Aandachtsgebieden

(Wens)ouderschap en ongewenste kinderloosheid.

Hulpverleningsvorm

Individuele coaching, relatiecoaching, themagroepen en workshops. Ook telefonische en e-coaching mogelijk.

Aanmelding

Via website of telefoon. Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Geen regeling voor vergoeding door ziektekostenverzekeraars. Kosten zelfbetalers: voor individuele coaching € 50 tot € 90, afhankelijk van inkomen. Zie verder website.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Engels

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging van HRD-professionals in Ontwikkelen en Opleiden (NVO2)


terug