Reichling-De Jong, Jantje (M.J.)
Amsterdam / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
Eerstelijnspsycholoog NIP, seksuoloog NVVS
1960, vrouw

Naam praktijk

Psychologenpraktijk Amsterdam Centrum

Adres

Keizersgracht 62-64
1015CS Amsterdam

Telefoon

06-53731175

E-mail

psychologenpraktijk@reichling.nl

Website

www.psycholoog-amsterdam-centrum.praktijkinfo.nl

Opleiding

Universitaire studie psychologie (psycholoog NIP) met daarna specialisatie tot gezondheidszorgpsycholoog, eerstelijnspsycholoog, seksuoloog en cognitief gedragstherapeut; nascholing homo/lesbisch-specifieke hulpverlening en genderidentiteitsproblematiek.

Ervaring

Sinds 1990 werkzaam als seksuoloog bij poli seksuologie van AMC, Rutgers Stichting en Stimezo. Sinds 2002 tevens werkzaam als eerstelijnspsycholoog bij SPEL in Hoorn. Vanaf 2002 eigen praktijk.

Werkwijze

De aanpak is voornamelijk cognitief-gedragstherapeutisch en oplossingsgericht. Cognitief-gedragstherapeutisch wil zeggen dat de cliŽnt aan het werk gaat met de eigen gedragsmogelijkheden en denkwijzen. Oplossingsgerichte therapie mobiliseert de eigen inzichten en oplossingsvaardigheden van de cliŽnt, in plaats van een aanpak waarbij de deskundige vertelt hoe het zit. De werkwijze is kortdurend en klachtgericht. Er wordt veel gebruik gemaakt van huiswerkopdrachten. Wanneer daar behoefte aan is, kan ook Ďschemagerichtí worden gewerkt: het onderzoeken en ombuigen van vaak reeds lang bestaande patronen in denken en doen, die meestal het gevolg zijn van een combinatie van aanleg, opvoeding en jeugdervaringen.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders, allochtonen, hiv-geÔnfecteerden, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteitsproblematiek, relatieproblemen, seksuele problemen, verwerking seksueel misbruik, angsten, depressie, slaapproblemen, werkgerelateerde problematiek, verslavingsproblemen en agressieregulatieproblematiek.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie, e-mailtherapie.

Aanmelding

Via website. Verwijsbrief is nodig voor de verzekering.

Kosten

Er is een vergoeding door de basisverzekering bij verschillende DSM-diagnoses. Daarnaast wordt in enkele aanvullende verzekeringen seksuologische hulp vergoed. Informatie hierover staat op mijn website. Kosten per sessie in 2016: Ä 95.- per 45 minuten face to face contact. (Vaak worden er langere sessies gehouden.)

Wachtlijst

Varieert. Indicatie actuele wachttijd staat op de website en kan per mail verkregen worden.

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Engels, Frans

BIG-registratienummer

89050979525 (als gz-psycholoog)

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS); Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP); Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt); Amsterdamse Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (AVVP)


terug