Og, Riky (H.J.M.) van
Amsterdam / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
Psycholoog NIP, coach, mediator
1955, vrouw

Naam praktijk

Van Og Advies

Adres

Ptolemaeusstraat 11-II
1098 GV Amsterdam

Telefoon

020-3307563

E-mail

info@vanog.nl

Opleiding

Universitaire studie psychologie; postdoctorale opleidingen in de psychoanalytische, cliŽntgerichte en directieve therapie; opleidingen op het gebied van coaching en mediation (gecertificeerd mediator).

Ervaring

Werkzaam geweest bij de rijksoverheid op het terrein van homo-emancipatiebeleid. Als voorzitter van de Stichting L.A. Ries betrokken bij de problematiek van homoseksuele en lesbische ouderen. Sinds 2000 eigen praktijk voor psychotherapie, mediation, en begeleiding van groepen en individuen bij kwesties op het werk.

Werkwijze

De hulpvraag van de cliŽnt is het uitgangspunt, waarbij gezocht wordt naar een specifiek op de persoonlijkheid van de cliŽnt afgestemde behandeling. Het hier en nu staat centraal. Er is aandacht voor gebeurtenissen uit het verleden voor zover deze relevant zijn voor het hier en nu. In de werkwijze wordt gebruik gemaakt van inzichten uit de cliŽntgerichte therapie, de systeemtherapie en de psychoanalyse. Het doel van de therapie is dat de cliŽnt zo autonoom en zelfstandig mogelijk invulling aan het eigen leven kan geven. Wanneer de draaglast groter is dan de draagkracht, ligt de nadruk in het therapeutisch proces op het ondersteunen van de cliŽnt. Is de draagkracht groter dan de draaglast, dan ligt de nadruk op openleggen en inzicht verkrijgen. Er wordt met name gepraat, daarnaast psycho-educatie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, hiv-geÔnfecteerden, ouderen.

Aandachtsgebieden

Identiteits- en relatieproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, verdriet- en rouwverwerking.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie.

Aanmelding

Via telefoon(beantwoorder). Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Geen regeling voor vergoeding door ziektekostenverzekeraars. Kosten zelfbetalers: inkomensafhankelijk.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Engels, Duits

Beroepsvereniging

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP); Nederlands Mediation Instituut (NMI); Vereniging Mediators in de Gezondheidszorg (VMG).


terug