Bolhuis, Renť (J.R.)
Almere / provincie Flevoland
Zelfstandig gevestigd
Hypnotherapeut
1955, man, homoseksueel

Naam praktijk

Renť Bolhuis, hypnotherapie en begeleiding bij levensvragen

Adres

Paradijsvogelweg 65
1349 CH Almere

Telefoon

036 Ė 7370114 / 06 -51231519

E-mail

renebolhuis@freeler.nl

Website

www.uitdekasthulp.nl
www.hypnotherapiealmere.nl.

Opleiding

HBO-V; Universiteit voor Humanistiek; NLP-master; HBO Hypnotherapie met specialisatie in behandeling van depressie met behulp van hypnotherapie en nlp.

Ervaring

Wijkverpleegkundige, coŲrdinatie vrijwilligers, organisatie van vakanties voor mensen met een handicap, gespreksgroepen voor nabestaanden en voorzitter intervisiegroep hypnotherapeuten, voorzitter cliŽntenraad verpleeghuis. Sinds 2003 eigen praktijk voor hypnotherapie en begeleiding bij levensvragen.

Werkwijze

Iedere cliŽnt draagt zijn eigen waarheid, dus ook zijn eigen oplossingen in zich. Hypnotherapie en gespreksvoering zijn enkele van de vele hulpmiddelen om de zelfdiagnostische en zelfhelende kwaliteiten van de cliŽnt tot bewustzijn te brengen. Hierdoor kan de cliŽnt in contact treden met zijn persoonlijke bronnen van kracht en zich bewust worden van de eigen keuzemogelijkheden, zodat hij steeds meer zichzelf kan worden in gedrag, gevoel en overtuigingen. Gespreksvoering neemt de belangrijkste plaats in. Lichaamsgerichte technieken (ademen, bodyscan), psycho-educatie, en huiswerkopdrachten. Alleen met instemming van de cliŽnt wordt gewerkt met een lichte hypnotische trance, dat wil zeggen de toestand van ontspanning die het mogelijk maakt zich te concentreren op de persoonlijke Ďbinnenwereldí. Technieken gericht op traumaverwerking worden hierbij ingezet, innerlijk kindwerk, EMDR, rationeel emotieve therapie, etc. Dit Ďgereedschapí wordt de cliŽnt aangereikt op een wijze dat hij er zelf mee aan zijn doelen kan werken.

Affiniteit/ervaring met

Homo- en biseksuele mannen, hiv-geÔnfecteerden, jongeren en in het bijzonder ouderen met coming-out en leeftijdsproblematiek en hun nabestaanden.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, omgaan met hiv-infectie, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie, systeemtherapie.

Aanmelding

Telefonisch of per e-mail. Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Kosten zelfbetalers: Ä 80,- Ä per sessie (1,5 uur ŗ 2 uur). Er zijn verschillende verzekeraars die hypnotherapie geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Engels

Beroepsvereniging

Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH), www.hypnotherapie.nl


terug