Dekker, Peter (P.G.)
Amsterdam / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
Gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut
1948, man, homoseksueel

Naam praktijk

Peter Dekker

Adres

Herengracht 348
1016 CG Amsterdam

Telefoon

020-6229413

E-mail

peterpsychotherapeut@tiscali.nl

Website

www.peterdekkerpsychotherapeut.nl

Opleiding

Universitaire studie klinische psychologie; postdoctorale opleiding tot psychotherapeut (in diverse methodieken); nascholing homo- en lesbisch-specifieke hulpverlening.

Ervaring

Vanaf begin jaren tachtig als psychotherapeut werkzaam geweest bij diverse Riagg’s. Sinds 1980 eigen praktijk. Daarnaast werkzaam als studentenpsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam.

Werkwijze

De therapeut combineert verschillende psychotherapeutische werkwijzen. In het begin van de behandeling wordt directief gewerkt. De therapeut geeft adviezen en aanwijzingen, gericht op vermindering van de klachten (bijvoorbeeld depressieve klachten of angstklachten). Wanneer de klachten verminderen en de cliënt bereid is tot verder onderzoek van de achterliggende problematiek, wordt de werkwijze steeds non-directiever. Aandachtsgebieden hierbij zijn: het verbeteren van de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen; relaties met geliefden en met vrienden; relaties met ouders en overige familie. Er wordt met name gepraat. Daarnaast rollenspelen, psycho-educatie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homo- en biseksuele mannen, jongeren.

Aandachtsgebieden

Coming-out en identiteitsproblematiek, werkgerelateerde problematiek, verdriet- en rouwverwerking.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie.

Aanmelding

Telefonisch, op werkdagen van 8.30 tot 9 uur. Verder via telefoonbeantwoorder. Verwijsbrief noodzakelijk.

Kosten

De kosten worden vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekeringen bij verwijzing door een ( huis- ) arts. Kosten zelfbetalers: € 85.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Engels

BIG-registratienummer

09025754416 (als psychotherapeut), 99025754425 (als gz-psycholoog)

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP); Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten (NVVP); Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt); Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie (NVGP)


terug