Jokhoe, Lionel (L.L.A.)
Den Haag / provincie Zuid-Holland
Zelfstandig gevestigd
Psychotherapeut
1951, man, homoseksueel

Naam praktijk

Mental Health Center Beeklaan, praktijk voor psychiatrie en psychotherapie, centrum voor transculturele expertise

Adres

Beeklaan 339
2562 AJ Den Haag

Telefoon

06-51181125

E-mail

l.jokhoe@xs4all.nl

Opleiding

HBO-verpleegkunde; Sociale Academie richtingen maatschappelijke en geestelijke gezondheidszorg; HBO-maatschappelijk werk met voortgezette opleiding; opleiding tot psychotherapeut; opleiding hypnotherapie.

Ervaring

Sinds begin jaren zeventig werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, onder meer als contactpersoon hiv/aidshulpverlening en aandachtsfunctionaris (allochtone) homohulpverlening bij een Riagg. Sinds 2001 eigen praktijk. Daarnaast verbonden aan psycho-medisch centrum Parnassia in Den Haag.

Werkwijze

Interculturalisatie en multiculturele hulpverlening zijn specialismes van therapeut (mede vanuit eigen Surinaams-hindostaanse achtergrond). Daarnaast gender- en homospecifieke hulpverlening; en voorts EMDR, een therapievorm die ontwikkeld is voor de behandeling van trauma’s en traumagerelateerde problematiek (zie www.emdr.nl). Afhankelijk van de vraag van de cliënt worden methodieken toegepast uit gedragstherapie, hypnotherapie, transculturele en multiculturele hulpverlening, gender- en homospecifieke hulpverlening, interpersoonlijke psychotherapie en EMDR. Er wordt met name gepraat. Daarnaast toepassing van psycho-educatie, geleide fantasie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders, allochtonen, hiv-geďnfecteerden, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, interculturele thema’s, omgaan met hiv-infectie, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie.

Aanmelding

Aanmelden slechts sporadisch mogelijk i.v.m. volle praktijk. Telefonische aanmelding, alleen 's maandags. Voor vergoeding van de behandeling is een verwijsbrief van de huisarts, bedrijfsarts of tweedelijns-ggz nodig.

Kosten

Volledige vergoeding door alle ziektekostenverzekeraars. Hou rekening met de wettelijk verplichte eigen risico (van € 170 in 2011).

Wachtlijst

Ja

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Engels, Sranan Tongo (Surinaams), Hindostaans, redelijk Duits en Spaans

BIG-registratienummer

79009859316 (als psychotherapeut)

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP); Nederlandse Vereniging voor Hypnose (NVVH); Sectie Transculturele Psychiatrie i.o. van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).


terug