Ravenzwaaij, Jaap (A.J.) van
Apeldoorn / provincie Gelderland
Zelfstandig gevestigd
Hypnotherapeut, psycho-oncologisch therapeut, Sekse specifieke therapie
1949, man

Naam praktijk

Praktijk voor Hypno-Psychotherapie

Adres

Baron Sloetkade 289
7321 ZX Apeldoorn

Telefoon

055-5788913

E-mail

arendvanr@gmail.com

Website

www.therapie-arend.nl

Opleiding

HBO-verpleegkunde; docentenopleiding verpleegkunde; opleidingen hypnotherapie, integratieve psychotherapie; eigen research over hiv/aids en ontwikkelingen in de hypnotherapie; specialisatie in psycho-oncologische therapie (zie www.spot-kanker.nl).

Ervaring

Ruim dertig jaar ervaring als verpleegkundige in verschillende sectoren van de gezondheidszorg, zoals de aids afdeling van het AMC. Daarnaast als docent verbonden geweest aan diverse opleidingen verpleegkunde. Ook actief geweest als vrijwilliger en teamleider in hiv-preventiewerk op de baan in Amsterdam en Apeldoorn. Sinds 2001 een eigen praktijk, daarnaast actief in het coŲrdineren en verzorgen van trainingen en opleidingen voor bedrijven.

Werkwijze

Hypno-psychotherapie is een kortdurende en op praktisch effect gerichte therapie waarbij hypnose kan worden gebruikt. Hypnose is een bewustzijnstoestand van verhoogde concentratie en het naar binnen richten van de aandacht, waardoor de cliŽnt in toenemende mate in contact komt met het eigen innerlijk. Ook is het zo mogelijk Ďvergetení zaken naar boven te laten komen. Van de cliŽnt wordt een actieve rol verwacht. De therapeut biedt begeleiding op een weg die de cliŽnt zťlf zoekt vanuit de eigen mogelijkheden tot zelfontplooiing en ontwikkeling. Er wordt met name gepraat, daarnaast psycho-educatie, geleide fantasie, symbooldrama, cognitieve therapie, mindfulness, meditatie en emdr en daarnaast huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, allochtonen, hiv-geÔnfecteerden, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, interculturele themaís, omgaan met hiv-infectie, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie.

Aanmelding

Via telefoon of e-mail. Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Volledige vergoeding mogelijk door ziektekostenverzekeraars met een eigen bijdrage van Ä 10. Kosten zelfbetalers: Ä 83.20.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Geen

BIG-registratienummer

79012261630 (als verpleegkundige)

Beroepsvereniging

Nederlands Gilde van Hypnotherapeuten (NGVH); European Certificate for Psychotherapy (ECP)


terug