Tonkes, Hetty (HJ.E.)
Kerkenveld / provincie Drenthe
Zelfstandig gevestigd
Psychotherapeut
1943, vrouw

Naam praktijk

Psychotherapiepraktijk De Bron

Adres

Gedempte Hoofddiep 37
7926 TP Kerkenveld

Telefoon

0528-362070

E-mail

hetty.tonkes@planet.nl

Opleiding

HBO-opleidingen sociale en orthopedagogiek; opleiding tot psychotherapeut; eigen research over o.a. incest, adolescenten, EMDR-therapie (met gebruik van oogbewegingen, vooral toegepast bij slachtoffers van traumatische gebeurtenissen) en familieopstellingen.

Ervaring

Twintig jaar werkzaam geweest bij een Riagg. Sinds 1981 eigen praktijk. Verzorgt regelmatig workshops bij beroepsopleiding en in het alternatieve circuit. Ook actief als netwerker voor Instituut voor Psycho-Trauma.

Werkwijze

De aanpak is afhankelijk van wat de cliŽnt zich als doel stelt. De cliŽnt dient genoeg lijdensdruk te hebben om gemotiveerd te zijn; dit maakt immers meer dan de helft van de motivatie uit. Dan kan de cliŽnt verantwoording leren nemen voor de eigen problematiek en leren zichzelf te helpen. Er wordt samen met de cliŽnt gezocht naar manieren die bij de cliŽnt passen om aan het gestelde doel te werken. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van rollenspelen, lichaamsgerichte technieken (ontspanningsoefeningen, waar nodig katharsis: het aannemen van lichaamshoudingen waarbij bepaalde emoties los kunnen komen), psycho-educatie, geleide fantasie, familieopstellingen en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Lesbische en biseksuele vrouwen, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, groepstherapie (gemengd met heterovrouwen), relatietherapie, systeemtherapie.

Aanmelding

Rechtstreeks telefonisch bereikbaar dagelijks ís ochtends tien minuten voor het halve uur en ís middags tien minuten voor het hele uur. Daarnaast dinsdagochtend van 10 tot 11 uur. Verwijsbrief nodig voor AWBZ-vergoeding.

Kosten

Vergoeding door ziektekostenverzekeraars die psychotherapie in hun pakket hebben of via de AWBZ met een eigen bijdrage van Ä 15 per sessie. Eventuele kosten zelfbetalers: Ä 50 tot Ä 85, afhankelijk van inkomen.

Wachtlijst

Ja, 2 tot 6 weken

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Engels, eventueel Duits

BIG-registratienummer

69025864516 (als psychotherapeut)

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP); Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten (NVVP); Vereniging voor CliŽntgerichte Psychotherapie (VCgP); Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP); Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt)


terug