Hek, Jean-Paul (J.P.P.H.) van
Breda / provincie Noord-Brabant
Zelfstandig gevestigd
Psychosomatisch therapeut, coach
1970, man, homoseksueel

Naam praktijk

Poseides Personal & Mental Coaching

Adres

Rijngraafstraat 3
4811 DL Breda

Telefoon

06-10891181

E-mail

info@poseides.nl

Website

www.poseides.nl

Opleiding

HBO-fysiotherapie; post-HBO-opleidingen psychosomatische therapie, ontspanningstherapie, neurolinguÔstisch programmeren en haptonomie; eigen research over homoseksualiteit en werkomgeving, en seksueel misbruik en geweld.

Ervaring

Enkele jaren werkzaam geweest als fysiotherapeut. Daarna, tot op heden, als psychosomatisch therapeut verbonden aan een gezondheidscentrum met als specialisatie stressklachten. Voorts actief geweest binnen stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht. Sinds 2001 eigen coachingspraktijk.

Werkwijze

Gespecialiseerd in aanpakken van stressklachten, zowel op het werk als in de thuissituatie. Behandeling richt zich op het verbeteren van het stressmanagement en het vinden van een persoonlijk evenwicht tussen de eigen wensen en mogelijkheden enerzijds en de (hoge) eisen van de omgeving anderzijds. De eigen verantwoordelijkheid van de cliŽnt en het maken van eigen keuzes staan voorop. Er wordt met name gepraat, daarnaast lichaamsgerichte technieken (ontspanningstherapie, haptonomie, ademhalingstherapie), geleide fantasie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out en identiteitsproblematiek, werkgerelateerde problematiek, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld, allerlei psychosomatische en stressgerelateerde klachten (paniekstoornissen, depressies, concentratieproblemen, slaapstoornissen, burn-out, spanningshoofdpijn, hyperventilatie).

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, groepstherapie.

Aanmelding

Via telefoon of e-mail. Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Geen regeling voor vergoeding door ziektekostenverzekeraars. Kosten zelfbetalers: Ä 60 tot Ä 75 per sessie van 1,5 uur.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Geen

Beroepsvereniging

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF); Nederlandse Vereniging van HRD-professionals in Ontwikkelen en Opleiden (NVO2), Lid NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)


terug