Smeets, Jan (J.W.J.M.)
Landsmeer / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
Psychotherapeut
1956, man

Naam praktijk

Psychotherapiepraktijk Amsterdam

Adres

Van Beekstraat 21
1121 ND Landsmeer

Telefoon

020-3370773

E-mail

jwjm.smeets@chello.nl

Opleiding

HBO-maatschappelijk werk met voortgezette opleiding geestelijke gezondheidszorg; postdoctorale opleiding tot psychotherapeut, analytisch georiŽnteerd; eigen research identiteitsontwikkeling bij homoseksuele mannen.

Ervaring

Werkzaam geweest in Dagkliniek AMC (stemmingsstoornissen), in de psychotherapeutische gemeenschap De Viersprong en in de hulpverlening aan jongeren bij GGZ Buitenamstel en Altrecht Utrecht. Ook ervaring als begeleider van een buddygroep binnen Schorer Buddyzorg. Sinds 2000 eigen praktijk.

Werkwijze

Met name inzichtgevende behandelingen, waarbij het accent ligt op de ontstaansgeschiedenis van de klachten. De eigen beleving van de cliŽnt staat centraal alsook de motivatie tot verandering. De problematiek wordt geplaatst in een psychodynamisch/analytisch kader waarbij de eigen, zich ontwikkelende identiteit centraal staat. Voor het slagen van de behandeling is essentieel dat een vertaling tot stand komt naar het leven van alledag en de daarin belangrijke anderen van de cliŽnt. Er wordt met name gepraat, vooral gericht op het analyseren van het ontstaan van de problemen met oog voor de unieke persoonlijke situatie en omstandigheden.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, biseksuelen, hiv-geÔnfecteerden, jongeren.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, leeftijdsgerelateerde problematiek, verdriet- en rouwverwerking, verwerking van seksueel misbruik en geweld.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie, systeemtherapie.

Aanmelding

Telefonisch dagelijks tussen 13 en 14 uur, of via telefoonbeantwoorder. Geen verwijsbrief nodig. Intake vindt plaats binnen ca. tien werkdagen.

Kosten

Soms vergoeding mogelijk door ziektekostenverzekeraars. Kosten zelfbetalers: Ä 70, of naar draagkracht gerelateerd aan inkomen.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Andere talen

Engels

BIG-registratienummer

29058392916 (als psychotherapeut)

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten (NVVP)


terug