Staffeleu, Joel (J.F.)
Den Haag / provincie Zuid-Holland
Zelfstandig gevestigd
Gezondheidszorgpsycholoog, seksuoloog NVVS
1953, man

Naam praktijk

Praktijk voor Psychoseksuele Therapie

Adres

Thorbeckelaan 563
2564 CE Den Haag

Telefoon

070-3250450

E-mail

stafjoel@hotmail.com

Opleiding

Universitaire studie klinische psychologie; opleiding seksuologie; bijscholing homo/lesbisch-specifieke hulpverlening; eigen research over incestplegers, daders van seksueel geweld en telefoonmasturbanten.

Ervaring

Werkzaam geweest als psycholoog/seksuoloog bij de Universiteit Utrecht, de Rutgers Stichting, de Telefonische Hulpdienst van de NVSH, de afdeling Medische Seksuologie van het HagaZiekenhuis in Den Haag en als supervisor bij huiskamerproject voor (verslaafde) straatprostituees. Sinds 1982 eigen praktijk.

Werkwijze

De werkstijl is te omschrijven als praktisch, no-nonsense en empathisch. Bij seksuele problemen of seksuologische kwesties bepaalt de hulpvraag van de cliŽnt het doel, de duur en de werkwijze in de therapie. Als het gaat om het in concreto veranderen van seksueel gedrag, dan kan een cognitief-gedragstherapeutische aanpak effectief zijn. Bij coming-out en identiteitsproblematiek is een meer explorerende benadering op zijn plaats. Bij seksverslaving is het doorbreken van het dwangmatige karakter van het seksuele gedrag essentieel. Er wordt met name gepraat, daarnaast rollenspelen, psycho-educatie, geleide fantasie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgender personen, allochtonen, hiv-geÔnfecteerden, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, verwerking seksueel misbruik en geweld, seksuele disfuncties en parafilieŽn (Ďperversiesí), seksverslaving en (trans)genderproblematiek.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie, systeemtherapie.

Aanmelding

Op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 9 en 19 uur. Geen verwijsbrief nodig.

Kosten

Sinds 2014 worden de kosten voor een consult NIET meer vergoed door de zorgverzekeraars. De prijs van een consult van 60 minuten bedraagt Ä 100.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Engels

BIG-registratienummer

79055317825 (als gz-psycholoog)

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS)


terug