Plooij, Siny (G.R.)
Leeuwarden / provincie Friesland
Zelfstandig gevestigd
Maatschappelijk werker VO, psychosociaal therapeut
1949, vrouw, lesbisch

Naam praktijk

Praktijk voor Psychosociale Therapie Siny Plooij

Adres

Eebuurt 32
8911 EV Leeuwarden

Telefoon

058-2124231

E-mail

sinyplooij@wxs.nl

Website

www.psychosocialetherapiepraktijk.nl

Opleiding

HBO-maatschappelijk werk met voortgezette opleiding relatie- en gezinstherapie; post-HBO-opleidingen hulpverlening na incest/seksueel geweld, seksespecifieke hulpverlening, homo/lesbisch-specifieke hulpverlening, en het ontwikkelen en begeleiden van assertiviteitsgroepen.

Ervaring

Vijftien jaar werkzaam geweest bij het Algemeen Maatschappelijk Werk Leeuwarden, onder meer als aandachtsfunctionaris seksueel geweld. Daarnaast jarenlang ervaring in eigen praktijk. Tevens werkzaam als methodiekdocent aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Werkwijze

Er wordt steeds uitgegaan van de hier-en-nu-situatie, dus van de probleembeleving op dit moment. Soms kunnen problemen hun oorsprong hebben in het verleden. Dan wordt bekeken hoe de problematiek van toen doorwerkt in de huidige leefsituatie en wat dit voor de sociale omgeving van de cliënt betekent. De therapie kan gericht zijn op het oplossen óf op het minder zwaar maken van problemen, waardoor het leven weer de moeite waard wordt. Het maken van nieuwe keuzes, mede in het licht van gegeven beperkingen, en het nemen van eigen verantwoordelijkheid vormen het uiteindelijke doel. Inzichtgevende gesprekken staan centraal, soms met gebruikmaking van videoapparatuur. Daarnaast psycho-educatie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgender personen, allochtonen, hiv-geïnfecteerden, jongeren, ouderen.

Aandachtsgebieden

Coming-out, identiteits- en relatieproblematiek, werk- en leeftijdsgerelateerde problematiek, interculturele thema’s, omgaan met hiv-infectie, verdriet- en rouwverwerking, verwerking seksueel misbruik en geweld.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, groepstherapie, relatietherapie, systeemtherapie.

Aanmelding

Via telefoon(beantwoorder). Intake meestal binnen een week. Verwijsbrief van huisarts is wenselijk, niet noodzakelijk.

Kosten

Vergoeding door sommige zorgverzekeraars ; zie hiervoor; www.denfg.nl.

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Engels

Beroepsvereniging

Vereniging van Vrijgevestigde Maatschappelijk Werkers (VVMW); International Federation of Social Workers (IFSW); Kempler Instituut Nederland voor ervaringsgerichte psychosociale therapie


terug